Nieuws

Corona

 

Met ingang van 25 mei kan door de leden weer op de clubavonden gespeeld worden. Dus van 19- 21.30 uur. Het ‘s middags  buiten spelen vervalt vanaf deze datum.

Jullie zullen ook wel blij zijn dat de de corona maatregels eindelijk gaan versoepelen, dus met plezier laten wij jullie weten dat de minimix weer kan beginnen vanaf maandag 28 juni.   Nu weer op de oude manier met prijzen. 


Volg deze site voor nadere informatie.

Bedankt!

 

Voor het tiende jaar op rij hebben klanten van Specsavers met hun aankoop weer een financiële bijdrage kunnen leveren aan goede doelen via Stichting Specsavers Steunt. Voor Specsavers Sittard was dit JBC De But, waarvoor in 2019 € 1.000,- is gespaard. Deze week ontvingen we dit mooie bedrag van de winkel in de vorm van een cheque.

Ruud Vliegen, retaildirecteur van Specsavers Sittard: “Door voor elk verkocht montuur en hoortoestel een vast bedrag opzij te leggen, sparen wij elk jaar een mooi bedrag voor een goed doel bij ons in de buurt. Wij vinden het ontzettend fijn om hen deze schenking te kunnen doen namens de winkel en natuurlijk onze klanten. We weten namelijk hoe lastig het is voor lokale initiatieven om aan voldoende financiering te komen. Op deze manier dragen we graag ons steentje bij.”

De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zet de winkelketen graag om in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Sinds de oprichting van de stichting is er al ruim 2,5 miljoen euro aan zo’n 1.500 doelen gedoneerd. www.stichtingspecsaverssteunt.nl

UItwisseling PC Echt

 

Woensdag 20 september jl. was Petanque Club Echt bij ons te gast voor een uitwisseling, een uiterst gezellig treffen.

 

9 april Tsjernobyl toernooi

 

Onder een stralend zonnetje op zondag 9 april het toernooi voor de kinderen van Tsjernobyl.

 

De foto's van deze geweldige en sportieve dag vindt u in ons fotoboek. Iedereen hartelijk dank!

 

De organisatie is in handen van Jo Tummers, George van Kalken. Alex van der Klip en Jacques Kerckhoffs.

Erelid Mario Farigu overleden

 

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons oudste lid (ere-lid) Mario Farigu. Hij heeft veel betekend voor onze club en leden.

 

Wij wensen de familie en nabestaanden veel sterkte en kracht in deze moeilijke periode.

 

Bestuur en leden JBC de But

Pierre Moling erelid

 

Tijdens de ledenvergadering van 1 november 2015 werd Pierre Moling benoemd als erelid van JBC de But.

 

Dit als dank voor vele jaren belangeloze inzet voor onze vereniging. Voor de bezoekers van onze accommodatie is hij een vertrouwd gezicht, waarbij hij als barvrijwilliger zorgt voor een kop koffie of een ander drankje.

 

Van harte gefeliciteerd en hartelijk dank!

Jubileumweekend 2 en 3 juli

 
Dit jaar bestaat onze vereniging JBC de But Sittard 35 jaar. Om dit te vieren hebben wij een feestelijk open dag programma georganiseerd voor zaterdag 2 juli en zondag 3 juli.
 
Zaterdag 2 juli wordt er naast de open dag tevens een mini mix toernooi gespeeld aanvang 13.00 uur. Aan dit toernooi kan iedereen meedoen en het moet niet gezien worden als wedstrijd. Het is de bedoeling dat er met plezier gespeeld wordt en wij zodoende de jeu de boules sport een promotie geven.
Er is geen inschrijfgeld voor dit toernooi maar er zijn wel diversen prijzen te winnen. Indien u niet in bezit zijn van boules zijn deze bij ons (tegen borg) te leen.
 
Zondag 3 juli organiseren wij een toernooi met als deelnemers uitsluitend de leden van de jeu de boules verenigingen
die van onze hal gebruik maken. Aanvang stript 13.00 uur.
Het is tevens ook een unieke gelegenheid voor geïnteresseerden om het spel als toeschouwer te volgen en zich aan te melden om twee maanden proef te komen spelen op de dinsdag e/o donderdagavonden vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur.
 
Op beide dagen zijn koffie, thee en dranken verkrijgbaar aan onze club bar en is catering aanwezig in de vorm van soep. broodjes hamburger, kroket of frikandel
.
Ons bestuur en leden staan graag voor u klaar met alle vragen betreffende de jeu de boules sport.
 
JBC de But is gevestigd aan de Sportcentrumlaan 32 in Sittard. U bereikt onze accommodatie door vanaf de Dr.Nolenslaan de Sportcentrumlaan in te gaan richting zwembad de Nieuwe Hateboer . Na 100 meter gaat u links af de grote parkeerplaats op tegen over Hogeschool Zuid (vlak vóór de brug over de beek) U steekt de parkeerplaats over en volgt de smalle geasfalteerde weg. Na een bocht naar links ziet u onze hal recht voor u liggen. Op de grote parkeerplaats kunt u vrij parkeren en (beperkt) bij onze hal.

De But op seniorenbeurs

 

Van donderdag 28 mei t/m zaterdag 30 mei 2015 stonden wij op Beleefplus Limburg 2015 in Sportcentrum Laco Glanerbrook in Geleen.

BeleefPlus is een regionale beurs voor actieve 50-plussers. ‘Proef, zie, leer, doe en ervaar de beurs’ is de slogan, die exact weergeeft waar BeleefPlus voor staat. Naast de uitgebreide informatie die wordt verstrekt, worden er demonstraties en workshops gegeven, gevarieerde activiteiten georganiseerd, wedstrijden uitgeschreven, kan er worden geprobeerd, geproefd, geluisterd, gekeken en zijn er nog veel meer activiteiten die aansluiten bij de interesses en belevingswereld van de actieve 50-plusser.

Vrijwilligersavond 2014

Ook onze vereniging kan alleen bestaand door een groot aantal vrijwilligers.

Om deze mensen te bedanken vond op 22 november jl. een vrijwilligersavond plaats als "dank-je-wel" voor vele bestede uren.

We hopen nog lang op jullie allemaal te kunnen rekenen.

Meer foto's van deze avond vind je hier.

Jeu de Boules

Ontspannend  sportief en actief

Wellicht  heeft u jeu de boules al eens gespeeld tijdens vakantie in Frankrijk,België of Griekenland of elders én denkt u; JA! Dat was een leuk spel!  Inderdaad ! Jeu de boules is een spel dat niet aan leeftijd is gebonden! Onze leus is daarom ook “Kom Jeu de Boulen

Iedereen is welkom, jong en oud en zeker ook de mensen met een lichamelijke beperking!

 Het spel wordt meestal gespeeld door 2 teams van 2 personen (doublette) of  2 teams van 3 personen (triplette)  De boules variëren in diameter van 7,05 – 8 cm en in gewicht van 650 – 800 gram.  Voor het recreatief of competitief beoefenen van de jeu de boules sport hebben wij, “Jeu de Boules Club de But Sittard”, de beschikking over een accommodatie met 13 binnenbanen en 26 buitenbanen, kantine en sanitaire voorzieningen, gelegen aan de Sportcentrumlaan 32.

 Indien u interesse heeft in de jeu de boules sport kunt u geheel vrijblijvend 4 weken GRATIS meespelen met onze leden op de dinsdag e/o donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur. Van 20.00 – 20.30 uur wordt altijd pauze genomen om gezellig een drankje te nuttigen en e.e.a. te bespreken.

 Meld u Nu aan!, zodat wij u op een van de avonden kunnen begroeten.Kopje koffie e/o thee staat voor u klaar!

Aanmeldingen telefonisch: 046-4580377 dinsdag/donderdag 19.00 – 21.30uur. Uiteraard kunt u ook gewoon op de speeltijden binnenkomen.

Clubkampioenschap 2014

 

Op zondag 9 november werd gestreden om het clubkampioenschap 2014. Na een mooie dag en een spannende strijd werd, nadat de kruitdampen waren opgetrokken, Emile Smeets ingehuldigd als clubkampioen 2014.

Het podium bestond verder uit Jo Tummers en Jo Stevens. Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet om deze dag tot een succes te maken.

 

De foto's van deze dag vindt u hier.

Clublied

 

In ons archief vonden we onderstaande tekst van het clublied van Jbc de But, die we natuurlijk graag met jullie delen. Melodie: Glory Glory Hallelujah.

 

Geel en groen zijn onze kleuren.

En de But kan niks gebeuren.

Geel en groen zijn onze kleuren.

En we gaan steeds marching on!

 

Jeu de Boules of pétanquespel beoefenen wij hier.

Iedereen die kent het wel speelt het met veel plezier.

Man of vrouw, 't zij jong of oud men krijgt bij ons zijn deel.

Het zijn er nooit teveel.

 

Geel en groen zijn onze kleuren.

En de But kan niks gebeuren.

Geel en groen zijn onze kleuren.

En we gaan steeds marching on!

 

Stap voor stap vooruitgaan dat is ons ideaal.

's Zomers op de buitenbaan en 's winters in de hal.

Samen dan ten strijde want we zijn voor niemand bang.

Onze club die leve lang.

 

Geel en groen zijn onze kleuren.

En de But kan niks gebeuren.

Geel en groen zijn onze kleuren.

En we gaan steeds marching on!.

 

Een kast vol mooie bekers want dat wordt het resultaat.

Het iis niet meer te keren daarom maken we deze plaat.

Marching on en Marching on staat hoog in ons bannier

Onze club kent nog plezier.

 

Geel en groen zijn onze kleuren.

En de But kan niks gebeuren.

Geel en groen zijn onze kleuren.

En we gaan steeds marching on!

 

Geel en groen zijn onze kleuren.

En de But kan niks gebeuren.

Geel en groen zijn onze kleuren.

En we gaan steeds marching on!

Vrijwilligersavond

Op woensdag 16 oktober werden alle vrijwilligers van JBC de But in het zonnetje gezet en bedankt als dank voor hun inzet in het afgelopen jaar.

In het fotoboek vindt u enkele leuke foto's van deze activiteit.

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt en we blijven ook de komende tijd op jullie rekenen.

 

 

Nieuwjaarsreceptie

 

Op dinsdag 5 januari 2015 vindt om 19.00 uur in onze hal een nieuwjaarsreceptie plaats.

Alle leden zijn hier van harte welkom om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

 

Wij wensen onze leden, sponsors, alle deelnemers aan de mini-mix en alle leden van onze collegaverenigingen een voorspoedig, gezond en sportief 2016.

     JBC de But Sportcentrumlaan 32 6136 KX Sittard tel. 046 4580377
Voor informatie over privacy klik hier.